Galerie foto evenimente

Cele mai importante evenimente organizate de Centrul de Economie Montană

Forumul Montan din România filiala Cluj a organizat la 14 – 15 sept. 2019 o întâlnire dedicată dezvoltării montane cu ocazia zilei comunei Mărișel. În locația Oficiului Județean de Dezvoltate Montană, sâmbătă, în sala de festivități a pensiunii Popasul Iancului, a avut loc o sesiune de comunicări științifice la care au participat: președintele Forumului Montan Român, prof.univ. Radu Rey, consilierul ministrului agriculturii, Tiberiu Ștef, dr. ing. Vasile Avădănei, cercetător în cadrul INCE CEMONT, prof. Alexandru Cordoș, președintele Filialei Cluj a FMR, prof. univ. dr. Cornel Cătoi, rectorul USAMV Cluj, Roxana Vidican, decan la USAMV și prof. univ. dr. Avram Fițiu, Ioan Oleleu, director al Direcţiei Sanitar Veterinare Cluj, Mircea Mudure, director Direcţia General Agricolă, Horia Nasta, parlamentar alți invitați și consilieri și fermieri locali. Pentru FMR a fost un eveniment de integrare montană, de manifestare a spiritului civic și de cunoaștere a eforturilor care se fac pentru sprijinirea lor în fața provocărilor 

CE-MONT a participat la Mărișel cu o analiză complexă a istoricului dezvoltării montane și a oportunităților create în ultimii 5 ani prezentată de domnul prof.dr. HC Radu Rey. De asemenea s-au prezentat soluții și exemple de bune practici, recomandări pentru a se face față exigențelor de dezvoltare montană, în gestiunea resurselor montane și în continuitatea activităților gospodarilor și comunităților montane.

Subiectul principal al discuțiilor a fost despre produsul montan ca atestare facultativă de origine, prin care se speră  relansarea antreprenorială montană.  

A doua zi, 15.09.2019, gazdele din Mărișel au făcut o demonstrație gastronomică de forță prin produse locale gustoase și autentice, generatoare de amintiri și experiențe.

Search