Tel. +40748360727
iugamada@yahoo.com
Post: Cercetător Științific
- Doctor în Ingineria Produselor Alimentare
- Absolventă a Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava
Laboratorul Marketingul produselor montane și managementul calității produselor montane
Institutul Național de Cercetări Economice – Centrul de Economie Montană (INCE-CEMONT)
Mădălina UNGUREANU-IUGA este doctor în Ingineria Produselor Alimentare, absolventă a Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava
Temele de interes pentru cercetare includ biochimia produselor alimentare montane, caracteristici senzoriale ale produselor montane, valorificarea subproduselor din industria alimentară, managementul calităţii produselor alimentare din zona montană etc. Activitatea de cercetare anterioară include realizarea unor studii privind valorificarea unor subproduse din industria alimentară (zer, subproduse din fructe) pentru obţinerea de produse cu valoare adăugată, valorificarea potenţialului fructelor din flora spontană montană (păducel), influenţa alimentaţiei asupra calităţii produselor de origine animală, aplicarea unor tratamente fizice pentru modificarea caracteristicilor produselor amidonoase.